Centrale Dienstapotheek Eindhoven
 

Nieuws

“Toenemende rol voor apotheker bij zelfzorg”

De apotheker zal een steeds grotere rol gaan spelen bij zelfzorgmanagement. Niet alleen patiënten worden hiermee geholpen (met gericht advies), maar apothekers kunnen hiermee ook een deel van de groeiende werkdruk van huisarsten wegnemen. Dat is besproken tijdens het congres 'Consumer Health: evolution or revolution?' van Merck in Londen, waar verschillende professionals samen kwamen.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: gezondheidsplein.nl
Publicatiedatum: 03-12-2014

 

“Alternatief voor vingerprik”

TNO werkt samen met het Diabetes Fonds aan een vervanger van de vingerprik om glucose te meten. Door een innovatieve combinatie van een sensorontwerp, Ramanspectroscopie (meten met licht) en data-analyse slaagt TNO erin om de bloedsuikerwaarde te bepalen zonder dat daar een naald aan te pas komt.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: mednet.nl
Publicatiedatum: 17-11-2014

 

“Aspirine ’s avonds effectievere bloedverdunner”

Belangrijk nieuws voor mensen die iedere dag een aspirine slikken ter voorkoming van hart- en vaatziekten, onderzoek laat namelijk zien dat je dit het beste ’s avonds kunt doen. Er zijn dan meer effecten en minder bijwerkingen. Dat concludeeert onderzoeker Tobias Bonten van LUMC.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: gezondheidsplein.nl
Publicatiedatum: 14-11-2014

 

“UV-licht voorkomt overgewicht en Diabetes type 2”

Goed nieuws voor zonaanbidders: wie regelmatig geniet van de zon verzamelt niet alleen een gezonde dosis vitamine-D, maar heeft ook minder kans op overgewicht en het ontstaan van Diabetes Mellitus type 2. Dat ontdekte Schotse wetenschappers in een studie naar de effecten van regelmatige blootstelling aan ultraviolet licht.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: gezondheidsplein.nl
Publicatiedatum: 12-11-2014

 
We maken gebruik van cookies op deze website zodat we u beter van dienst kunnen zijn met onze services.